Confectie orthesen

Confectiehulpmiddelen zijn producten die door externe fabrikanten worden aangeleverd. Er zijn veel fabrikanten die dezelfde soort producten aanbieden, elk met hun specifieke eigenschappen.

Zo bestaan er verschillen in materiaaleigenschappen, gebruiksgemak en instelmogelijkheden.

Vaak zijn de braces verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Wij adviseren u graag hierover. Natuurlijk geven we u ook tips over het dragen en onderhouden van uw brace.

Wanneer redelijkerwijs wordt verwacht dat een confectieproduct niet voldoet, bijvoorbeeld wanneer de functie of pasvorm niet adequaat zijn, kan maatwerk worden overwogen.

Stap voor stap

Hieronder zie je stap voor stap de weg naar jouw orthese.

1

DE EERSTE AFSPRAAK

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten en de mogelijke oplossingen besproken. Dit is onderdeel van de intake. Vaak nemen we meteen uw lichaamsmaten op.

2

VERGOEDING

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Wij zullen zorgen voor de financiƫle afhandeling met uw zorgverzekering.

3

BESTELLING

Als we uw confectiebrace op voorraad hebben, kunnen we direct passen. Indien nodig wordt de confectiebrace besteld; we hebben deze binnen enkele dagen in huis.

4

PASSEN

Bij het passen controleren we de pasvorm en besteden aandacht aan het eventueel afstellen van de brace aan uw lichaam.

5

AFLEVERING

De confectiebrace wordt afgeleverd. U krijgt uitleg, een opbouwschema en het onderhoud wordt besproken. Ook wordt nog een laatste keer de pasvorm en de functie gecontroleerd.

6

CONTROLE / EVALUATIE

Na een aantal weken nemen we contact met u op voor een evaluatie. Bij vragen of problemen kunt u altijd een afspraak maken voor een extra controle.