Korsetten

Korsetten zijn hulpmiddelen om de houding van de romp en rug te verbeteren, een beweging te ondersteunen of deze juist te beperken. Het doel van de korsetten is om vrijer te bewegen met een vermindering van pijnklachten. Het remmen van achteruitgang van de houding of aandoening vormt een ander doel voor het dragen van een korset.

Korsetten zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten en zowel in maatwerk of als confectiekorset leverbaar.

Bij specifieke aandoeningen, zoals scoliose bij kinderen, maken we meestal een korset van kunststof. Het doel van dit korset is om een achteruitgang in de stand van de rug te voorkomen.

Productie - stap voor stap

Hieronder zie je stap voor stap de weg naar jouw korset.

1

DE EERSTE AFSPRAAK

Tijdens de eerste afspraak worden de klachten en mogelijke oplossingen besproken. Dit vormt een onderdeel van de intake. Vaak nemen we meteen uw lichaamsmaten op.

2

VERGOEDING

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Wij zullen dan ook zorgen voor de financiƫle afhandeling met uw zorgverzekering.

3

PRODUCTIE / BESTELLING

Wanneer we uw korset op voorraad hebben, kunnen we direct passen. Als het korset besteld moet worden, hebben we het binnen een paar dagen in huis. Maatwerkkorsetten worden altijd met de hand voor u gemaakt.

4

PASSEN

Bij het passen controleren we de pasvorm en besteden we veel aandacht aan het perfectioneren van het korset.

5

AFLEVERING

Het korset wordt afgeleverd. U krijgt uitleg en een opbouwschema. Ook het onderhoud wordt met u besproken. We controleren nog een laatste keer de pasvorm en de functie van het korset.

6

CONTROLE / EVALUATIE

Na een aantal weken nemen we contact met u op voor een evaluatie. Bij vragen of problemen kunt u altijd een afspraak maken voor een extra controle.