Steunzolen

Steunzolen worden meestal ingezet om voetklachten te verminderen. Hierbij worden de van nature aanwezige voetstanden ondersteund of gecorrigeerd. Ook kunnen met steunzolen houding gerelateerde klachten die invloed hebben op de knieƫn, heupen of het bovenlichaam worden verminderd. Met steunzolen kan ook een beenlengteverschil worden gecompenseerd of de pijnlijke plek van een hielspoor worden vrijgelegd.

Tijdens het intakegesprek bespreken we uw voetklachten en bekijken we uw voeten en looppatroon. Het productieproces start met de maatname van uw voeten. We bespreken de bevindingen van de maatname met u om te komen tot de meest optimale steunzool.

Bij het maken van de steunzolen houden we rekening met uw wensen en het type schoenen dat u graag draagt. Bij uw zorgverzekering kunt u nagaan of u voor (gedeeltelijke) vergoeding van de steunzolen in aanmerking komt.

Productie - stap voor stap

Hieronder zie je stap voor stap de weg naar jouw steunzool.

1

DE EERSTE AFSPRAAK

Tijdens de eerste afspraak worden de klachten besproken en vindt de maatname van uw voeten plaats. Aan de hand van deze bevindingen worden de mogelijke oplossingen met u besproken.

2

VERGOEDING

Steunzolen kunnen wij helaas niet voor u declareren bij uw zorgverzekering. In uw polisvoorwaarden kunt u nagaan of u mogelijk achteraf voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

3

PRODUCTIE

We gaan voor u aan de slag in de werkplaats om de op maat gemaakte steunzolen te vervaardigen.

4

PASSEN

Bij het passen controleren we de correcte mate van ondersteuning, de pasvorm en we gaan na of de steunzolen goed in uw schoenen passen.

5

AFLEVERING

De steunzolen worden afgeleverd. U krijgt uitleg, een opbouwschema en het onderhoud wordt met u besproken. Ook controleren we nog een laatste keer de pasvorm en de functie.

6

CONTROLE / EVALUATIE

Na een aantal weken nemen we contact met u op voor een evaluatie. U kunt altijd een afspraak maken voor een extra controle.