Therapeutische Elastische Kousen

Therapeutisch elastische kousen verlichten, verminderen of verhelpen klachten van de benen. Bij spataderen, trombose of oedeemvorming (vochtophoping) in de benen vormen Therapeutisch elastische kousen een oplossing. Wij zijn erkend leverancier van Therapeutisch elastische kousen voor zowel armen als benen. De kousen oefenen een bepaalde druk uit om de bloedsomloop te stimuleren.

Na verwijzing door de huisarts of specialist kunt u bij ons terecht voor het vakkundig aanmeten van de kousen. Als er een medische noodzaak bestaat, kan het aanmeten, passen en afleveren bij u thuis of in een instelling voor zorg plaatsvinden.

Voor de kousen hebben we ruime keuze uit verschillende leveranciers en we kunnen zowel maatwerk- als confectiekousen leveren. De kousen zijn leverbaar in verschillende materialen, kleuren en patronen.

Stap voor stap

Hieronder zie je stap voor stap de weg naar jouw hulpmiddel.

1

DE EERSTE AFSPRAAK

Tijdens de eerste afspraak worden de klachten en mogelijke oplossingen besproken. Dit vormt een onderdeel van de intake. In veel gevallen kunnen direct uw lichaamsmaten worden opgemeten.

2

VERGOEDING

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Wij zullen zorgen voor de financiƫle afhandeling met uw zorgverzekering. Therapeutisch elastische kousen vallen onder uw verplicht eigen risico.

3

BESTELLING

Als we uw Therapeutisch elastische kousen op voorraad hebben, kunnen we direct passen. Indien nodig wordt het product besteld en hebben we het binnen enkele dagen in huis.

4

PASSEN / AFLEVERING

Bij het passen controleren we de pasvorm. We besteden veel aandacht aan het bespreken van het dragen en het onderhoud. U krijgt altijd twee paar Therapeutisch elastische kousen; het 2e paar eventueel na een proefdraagtijd.

5

AANTREKHULPMIDDEL

Als het nodig is, bespreken we de aantrekhulpmiddelen met u. Eventueel leggen we voor hulp of begeleiding contact met een thuiszorgorganisatie of ergotherapie.

6

CONTROLE / EVALUATIE

Na een aantal weken nemen we contact met u op voor een evaluatie. U kunt altijd een afspraak maken voor een extra controle.