Vergoedingen

Guido Schoenen Orthopedie heeft contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen wordt een orthopedisch hulpmiddel via uw zorgverzekering vergoed.

Tijdens het intakegesprek komt uw persoonlijke verzekeringssituatie aan bod. Zo voorkomen we dat u achteraf voor verrassingen komt te staan. Wilt u het hulpmiddel via uw ziektekostenverzekering vergoed krijgen? Vraag uw arts of medisch specialist om een verwijsbrief en breng deze mee naar uw afspraak.

De regelgeving rondom de vergoeding van hulpmiddelen verandert jaarlijks. Wij informeren u graag over de actuele situatie. De vergoedingsvoorwaarden zijn daarnaast afhankelijk van uw persoonlijke verzekeringssituatie en een eventuele aanvullende verzekering.

Als u bent doorverwezen door uw arts of medisch specialist ontvangt u een aanvraagformulier voor uw hulpmiddel. Wanneer u dit samen met uw zorgverzekeringpasje meeneemt, regelt uw behandelaar de financiƫle afhandeling van het verzekeringsdeel. Eventueel betaalt u het wettelijk verplichte eigen risico. Kinderen die jonger zijn dan 18 jaar vallen niet onder het wettelijk verplichte eigen risico.

Over het algemeen komen preventieve orthesen, dus hulpmiddelen die bedoeld zijn om klachten te voorkomen, niet in aanmerking voor een vergoeding. Ook hulpmiddelen die alleen voor het sporten worden gebruikt, steunzolen en hulpmiddelen die geringe ondersteuning bieden, komen in het algemeen niet in aanmerking voor vergoeding door uw ziektekostenverzekering.

Vergoedingen zorgverzekering