Orthesen

Orthesen zijn hulpmiddelen ter ondersteuning van een lichaamsdeel dat niet goed of helemaal niet functioneert. Er kan sprake zijn van pijnklachten of problemen met bewegen. We kunnen dan ervoor kiezen om een lichaamsdeel te ondersteunen in de bewegelijkheid, een pijnlijke beweging te beperken of een stand te corrigeren. Orthesen kunnen ook schade aan een lichaamsdeel voorkomen of beperken.

Voor alle lichaamsdelen of gewrichten zijn orthesen beschikbaar. We beschikken over moderne technieken, typen en materialen waarmee we de orthese zoveel mogelijk laten overeenstemmen met uw wensen. Elke orthese is van hoge kwaliteit en comfortabel uitgevoerd voor optimaal draaggemak.

Waar mogelijk leveren we uit voorraad. We werken samen met vele leveranciers van confectieorthesen waardoor we vaak een goed passend hulpmiddel voor u kunnen vinden. Wanneer dit niet lukt kunnen we maatwerk overwegen.

Productie - stap voor stap

Hieronder zie je stap voor stap de weg naar jouw orthese.

1

DE EERSTE AFSPRAAK

Tijdens de eerste afspraak worden de klachten en mogelijke oplossingen besproken. Dit vormt een onderdeel van de intake.

2

VERGOEDING

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Wij zorgen voor de financiƫle afhandeling met uw zorgverzekering.

3

MAATNAME

De maatname van de orthese gebeurt door het meten van lichaamsmaten, gipsmodel, scanner of een combinatie hiervan. De manier van maatname is afhankelijk van het type hulpmiddel.

4

PRODUCTIE

We gaan aan de slag in de werkplaats. De orthese wordt nauwkeurig en met de hand gemaakt.

5

PASSEN

Bij de passing controleren we de functie van de orthese en de pasvorm. De laatste maten worden gemeten en de afwerking wordt besproken.

6

AFWERKEN

Opnieuw gaan we in de werkplaats voor u aan de slag voor een afwerking van de orthese op een hoog niveau. De functionaliteit staat voorop, maar ook aan het uiterlijk wordt veel aandacht besteed.

7

AFLEVERING

De orthese wordt afgeleverd. U krijgt uitleg over het opbouwschema en het onderhoud. Ook controleren we nog een laatste keer de pasvorm en de functie.

8

CONTROLE / EVALUATIE

Na een aantal weken nemen we contact op voor een evaluatie en controle. Na een periode van wennen en indragen, kunt u altijd een afspraak maken voor een extra controle van de orthese.